خواص ویژه، کاربردهای صنعتی- زیست پزشکی و روش‌های نوین سنتز نانوذرات تیتانیم

نوع مقاله: مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 آزمایشگاه میکروبیولوژی، پژوهشسرای امام جعفر صادق، اهواز

2 آزمایشگاه میکروبیولوژی، پژوهشسرای امام جعفر صادق، اهواز گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران

3 گروه مواد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد

چکیده

هدف از این مطالعه بررسی خواص وِیژه، روش های نوین سنتز و کاربردهای صنعتی- پزشکی نانو ذره تیتانیم می باشد. تحقیق حاضر مروری بر یافته های مقالات معتبر نمایه شده و پایان نامه ها تا سال 2019 است. از روش های رایج سنتز نانو ذرات تیتانیم می توان به هیدروترمال و سل-ژل اشاره کرد. اخیرا، روش های ترکیبی مانند سل-ژل-الکتروفورز و سل-ژل-آسیاب، و روش های سنتز بیولوژیکی یا سبز توسط گیاهان بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند. خواص ویژه این نانو ذرات مانند مقاومت بالا در برابر دما و فشار، خود تمیز کنندگی، ضد میکروبی، غیر سمی و تمایل به ارتباط با پروتئین ها و سلول ها باعث کاربرد وسیعشان در ساخت ایمپلنت ها، صنایع، مهندسی بافت و تشخیص و درمان بیماری ها شده است. کاربرد این نانو ذره مستلزم تحقیقات کاربردی و وسیع تر در انسان است تا بتواند جایگزین بسیاری از ترکیبات شیمیایی سمی و گران قیمت گردد.
 

کلیدواژه‌ها


م. مهرجویی، ا. نورمحمدی، م. ع. بهره ور، سنتزنانولوله های اکسید تیتانیم به روش الکتروفورزیس، نانومواد، 88-96، (1390). م. صادقی، سنتز سبز نانوذرات تیتانیم با عصاره گل راعی، پایان نامه، دانشگاه شهرکرد، (1396). م. خادم الرسول، م. زرگر شوشتری، م.فربد، سنتز نانوذرات TiO2 به روش ترکیبی سل-ژل و آسیاب، پایان نامه، دانشگاه شهید چمران اهواز، 1389. م. حیدری، م.ع.دشتی رحمت آبادی، اثر نانوذرات TiO2 بر دوام بتن،پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و تکنولوژی، (1395). م. خالدی نیا، ب. قمری، م. روشنی، کاربرد فولاد با پوشش نانوذرات اکسید تیتانیم در ساخت قطعات مقاوم به خوردگی در برابر سموم کشاورزی، مهندسی بیوسیستم ایران، 46، 245-253، (1394). م. فرهودی، م. موسوی، ر. ستوده قره باغ، ز. امام جمعه، ع. ارومیه ای، تاثیر نانوذرات دی اکسید تیتانیوم بر روی ویژگیهای مکانیکی و خواص انتقالی بسته بندیهای پلی اتیلن ترفتالات (PET)، فصلنامه علوم و صنایع غذایی، 60، (1395). م. صفری، ن. عبداللهی، ه. دارایی، س. دهستانی اطهر، تجزیه فوتوکاتالیستی اسید هیومیک در محیط های آبی با استفاده از نانو ذرات دی اکسید تیتانیم آلایش شده با منگنز-آهن-نیتروژن، محیط شناسی دوره ، 44، 747-761، (1397). ا. هاشمی دهکردی، م. موسوی، ن. معلمی، م.ه. غفاریان مقرب، بررسی تاثیر نانوذرات تیتانیم دی اکسید (آناتاز) بر روی خصوصیات فیزیولوژیکی توت فرنگی رقم کوئین الیزا (Fragaria ananassa c.v.Queen Elisa) در شرایط کشت هیدروپونیک، (1394). م. حقیقی، ب. دانشمند، مقایسه اثر تیتانیوم و نانوتیتانیوم بر رشد و تغییرات فتوسنتزی گوجه فرنگی در سیستم هیدروپونیک،علوم و فنون کشتهای گلخانهای، 13، (1392). ص. نجاتی زاده، س. ملک زاده شفارودی، ع. آستارایی ،ن. مشتاقی، تأثیر نانوذرات دی اکسید تیتانیوم و EDTA بر برخی عناصر غذایی و خصوصیات رشدی گیاه اسفناج ( Spinacea oleracea،نشریه علوم باغبانی )علوم و صنایع کشاورزی(، 3، 419-427، (1397). م. محمدی بورخانی،ر. بیشه کلایی،ف. نعمتی، بررسی اثرات ضدسرطانی نانوذرات دی اکسید تیتانیم و ترکیب نانویی نقره با دی اکسید تیتانیم بر رده سلولهای سرطانی دهانه رحم (Hela)، دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در علوم شیمی، زیست شناسی و زمین شناسی، ( ۱۳۹۳). ک. ندافی، م. زارع، م. یونسیان، م. علی محمدی، ن. راستکاری، س. موسوی، بررسی سمیت نانوذرات اکسید روی و اکسید تیتانیم با استفاده از آزمون زیستی توسط باکتری های اشرشیاکلی ATCC ۳۵۲۱۸ و استافیلوکوک اورئوس ATCC ۲۵۹۲۳، سلامت و محیط زیست، ۴ (۲) :۱۷۱-۱۸۰ (1390).