TY - JOUR ID - 46120 TI - غشاهای نوظهور اکسیدگرافن در تصفیه و شیرین‌سازی آب؛ انواع، چالش‌ها و چشم‌انداز توسعه JO - دنیای نانو JA - DN LA - fa SN - AU - ولی‌زاده, سولماز AU - ناجی, لیلا AU - کریمی, محمد AD - گروه شیمی کاربردی، گروه مستقل شیمی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران AD - گروه شیمی نساجی، دانشکده مهندسی نساجی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 15 IS - 55 SP - 13 EP - 21 KW - جداسازی غشایی KW - اکسید گرافن KW - نانوکانال KW - تصفیه و شیرین‌سازی آب KW - غشای لایه نازک DO - N2 - در میان روش‌های مختلف تصفیه و شیرین‌سازی آب، روش‌های غشایی به دلیل کارامد بودن، کاهش مصرف انرژی و هزینه‌ها توجه تحقیقات و تکنولوژی را به خود معطوف ساخته‌است. مواد گرافنی، نانوورقه‌های دوبعدی کربنی هستند که در فرایندهای مختلف از جمله غشاهای جداسازی کاربرد دارند و برای غشاهای پلی‌آمیدی رایج با دبی پایین جایگزین‌مناسبی می‌باشند. اکسیدگرافن با گروه-های عاملی اکسیژن‌دار به عنوان مشتق آبدوست گرافن، دارای ویژگی منحصربه‌فرد ذاتی در عبور ملکول‌های آب است. حضور گروه-های عاملی ضمن ایجاد نانوکانال‌هایی برای عبور مولکول آب بین ورقه‌های اکسید گرافن، امکان اتصال سایر مولکول‌ها و اصلاح ساختار به منظور بهبود پایداری مکانیکی و عملکرد جداسازی را فراهم می‌سازد. افزایش پایداری، تدوین روش ساخت و تجاری‌سازی از مهم‌ترین چالش‌های این غشاها است. از طرفی سهولت تولید، دبی آب بسیار بالا نسبت به غشاهای رایج پلی‌آمیدی، گرفتگی کمتر و پایداری در برابر ترکیبات کلری موجب شده است غشاهای اکسیدگرافن آینده‌ی بسیار روشنی پیش‌رو داشته باشند  UR - https://donyayenano.ir/article_46120.html L1 - https://donyayenano.ir/article_46120_7d14c28701623b7351c0cc89fad5c351.pdf ER -