%0 Journal Article %T معرفی نانوحباب‌ها، خواص و کاربرد آن‌ها %J دنیای نانو %I انجمن نانوفناوری ایران %Z 2476-5945 %A جان نثاری, مرضیه %A اخوان, امید %A مداح حسینی, حمیدرضا %D 2019 %\ 06/22/2019 %V 15 %N 55 %P 36-48 %! معرفی نانوحباب‌ها، خواص و کاربرد آن‌ها %K نانوحباب‌ها %K تاریخچه‌ی نانوحباب‌ها %K خصوصیات نانوحباب‌ها %K تصفیه‌ی آب و پساب %K کشاورزی %R %X فضاهای خالی نانومتری پرشده از گاز در توده‌ی یک مایع و یا در فصل مشترک جامد–مایع به ترتیب نانوحباب‌های توده و سطحی نامیده می‌شوند. هرچند، وجود نانوحباب‌ها تا سالها در هاله‌ای از ابهام قرار داشت، خوشبختانه با ظهور تکنیک‌های تصویربرداری در مقیاس نانومتری امکان اثبات این حفرات نانومتری فراهم شد. نانوحباب‌ها بواسطه‌ی بروز خواص ویژه و منحصر بفردی مانند پایداری بیش از انتظار، دارا بودن بار سطحی منفی و ایجاد گونه‌های فعال اکسیژن، در سال‌های اخیر توجه بسیار زیادی را در زمینه‌های مختلف مانند صنعت آب کشاورزی و پزشکی به خود معطوف کرده‌اند. سه روش عمده تولید نانوحباب‌ها شامل تشکیل خودبخودی، تولید از طریق فوق اشباعی گاز و در نهایت ایجاد اختلالات در مایع می‌باشد. این مقاله، بطور خلاصه به تعریف و طبقه بندی انواع نانوحباب‌ها، خواص آنها از جمله تئوری‌ها و شواهد موافق و مخالف پایداری نانوحباب‌ها و در نهایت روش‌های تولید و کاربردهای مهم صنعتی آنها می‌پردازد.  %U https://donyayenano.ir/article_46124_c8cc7865704905b35b5e40dda3322100.pdf