%0 Journal Article %T غشاهای نوظهور اکسیدگرافن در تصفیه و شیرین‌سازی آب؛ انواع، چالش‌ها و چشم‌انداز توسعه %J دنیای نانو %I انجمن نانوفناوری ایران %Z 2476-5945 %A ولی‌زاده, سولماز %A ناجی, لیلا %A کریمی, محمد %D 2019 %\ 06/22/2019 %V 15 %N 55 %P 13-21 %! غشاهای نوظهور اکسیدگرافن در تصفیه و شیرین‌سازی آب؛ انواع، چالش‌ها و چشم‌انداز توسعه %K جداسازی غشایی %K اکسید گرافن %K نانوکانال %K تصفیه و شیرین‌سازی آب %K غشای لایه نازک %R %X در میان روش‌های مختلف تصفیه و شیرین‌سازی آب، روش‌های غشایی به دلیل کارامد بودن، کاهش مصرف انرژی و هزینه‌ها توجه تحقیقات و تکنولوژی را به خود معطوف ساخته‌است. مواد گرافنی، نانوورقه‌های دوبعدی کربنی هستند که در فرایندهای مختلف از جمله غشاهای جداسازی کاربرد دارند و برای غشاهای پلی‌آمیدی رایج با دبی پایین جایگزین‌مناسبی می‌باشند. اکسیدگرافن با گروه-های عاملی اکسیژن‌دار به عنوان مشتق آبدوست گرافن، دارای ویژگی منحصربه‌فرد ذاتی در عبور ملکول‌های آب است. حضور گروه-های عاملی ضمن ایجاد نانوکانال‌هایی برای عبور مولکول آب بین ورقه‌های اکسید گرافن، امکان اتصال سایر مولکول‌ها و اصلاح ساختار به منظور بهبود پایداری مکانیکی و عملکرد جداسازی را فراهم می‌سازد. افزایش پایداری، تدوین روش ساخت و تجاری‌سازی از مهم‌ترین چالش‌های این غشاها است. از طرفی سهولت تولید، دبی آب بسیار بالا نسبت به غشاهای رایج پلی‌آمیدی، گرفتگی کمتر و پایداری در برابر ترکیبات کلری موجب شده است غشاهای اکسیدگرافن آینده‌ی بسیار روشنی پیش‌رو داشته باشند  %U https://donyayenano.ir/article_46120_7d14c28701623b7351c0cc89fad5c351.pdf