انجمن نانوفناوری ایراندنیای نانو2476-5945103420140321مروری بر روش های تولید نانوامولسیون های خوراکی5845906FAنوشین نیک نیاپژوهشگاه علوم غذایی مشهدبابک قنبرزادهگروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریزJournal Article20201006نانو امولسیونها برای غنیسازی نوشیدنیهای خوراکی نسبت به امولسیونهای متداول دارای یکسری مزیتهایی میباشند، به همین دلیل پژوهشهای گستردهای در زمینه بررسی عوامل مؤثر بر تولید و اندازه قطرات انجام میشود تا بتوان روشی برای تولید انتخاب نمود که هم از لحاظ اقتصادی مقرون بهصرفه بوده و هم از لحاظ ترکیبات مورد استفاده، ایمن بوده و بتوان از آن در صنعت غذا استفاده نمود. روشهای تولید نانو امولسیونها بهطور کلی به دو دسته پر و کم انرژی طبقهبندی میشوند. در روشهای پرانرژی از تجهیزات مکانیکی برای تولید استفاده میشود درحالیکه در روشهای کم انرژی با تغییر دادن شرایط محیطی و سیستم میتوان موفق به تولید نانو امولسیون شد. هرکدام از این روشهای تولید معایب و مزایایی دارند. در صنعت عمدتاً نانو امولسیونها با روشهای پرانرژی، تولید میشوند که نسبت به روشهای کم انرژی روشهای پرهزینهای میباشند. درحالیکه میتوان با تنظیم شرایط تولید با روشهای کم انرژی نانو امولسیون را تولید نمود. در این مقاله به بررسی روشهای تولید عوامل مؤثر بر آن و درنهایت معایب و مزایای هرکدام از روشها برای تولید پرداخته میشود.انجمن نانوفناوری ایراندنیای نانو2476-5945103420201006نانوکامپوزیت های بسپاری؛ نسل جدیدی از کامپوزیت ها5745917FAشبنم فرخنده ماسولهدانشگاه کاشان، پردیس علوم، دانشکده شیمیجواد صفریدانشگاه کاشان، پردیس علوم، دانشکده شیمیJournal Article20201006نانوکامپوزیتها طبقه ی جدیدی از مواد چندسازه با ب هه مفشردگی فیزیکی فاز آلی و فاز معدنی چندنانومتری م یباشند. این مواد به دلیل ای نکه دارای ریخ تشناختی خوب، خواص یکنواخت و پتانسیل کاربردی متعدد در زمین ههایی از قبیل اپتیک، الکترونیک، مکانیک، غشاء، پوش شهای محافظ، کاتالیزگرها، ح سگرها و ... هستند، در سا لهای اخیر بسیار جلب توجه کرد هاند. نانوکامپوزی تها بسته به نوع فاز پیوسته به انواع گوناگونی با خواص مکانیکی، حرارتی و شیمیایی متفاوت تقسی م م یشوند: نانوکامپوزی تهای سرامیکی، نانوکامپوزی تهای پلیمری و نانوکامپوزی تهای فلزی. نانوکامپوزی تهای پلیمری از نظر تجاری موادی با اهمیت هستند که به دلیل فرایندپذیری و خواص مناسب فا زهای پیوست هی پلیمری از کاربردهای زیادی برخوردارند. پژوه شها نشان داده است که تنها استفاده از مقدار بسیار کمی از نانوپرکنند هها ) 2- 1 درصد وزنی( در پلیمرها سبب بهبود و تقویت خواص مواد پلیمری نسبت به ماکروکامپوزیتهای مشابه میشود.انجمن نانوفناوری ایراندنیای نانو2476-5945103420140321بررسی رفتار حرارتی میکروسوسپانسیون ها و نانوسیالات91545907FAاحمد قضاتلوپژوهشگاه صنعت نفت تهران
دانشکده مهندسی شیمی، پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران،مجتبی شریعتی نیاسردانشکده مهندسی شیمی، پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران،زینب حجارپژوهشگاه صنعت نفت تهرانJournal Article20201006در این مقاله ابتدا با معرفی نانوســیاالت و ذکر مزایا و کاربردهای آنها نســبت به میکروسوسپانســیون، به نحوه بررســی رفتار حرارتی آنها از دو بعد تئوری و تجربی پرداخته میشود. در بخش تئوری با معرفی فرضیات حاکم بر مدلهای استاتیک و دینامیک دقت و محدوده کاربرد این مدلها تعیین و مدلهای معتبرتر نیز معرفی و نتیجه شد که مدلهای دینامیک به دلیل اینکه پارامترهای مؤثر بیشــتری را پوشــش میدهند، دقت کافی برای تخمین ضریب هدایت حرارتی میکروسوسپانســیونها را دارند و از بین آنها مدل ”جانگ“ دقت بیشــتری دارد. اما بهطور کلی این مدلها فقط برای میکروسوسپانســیونها مناسب بوده و قادر به تخمین عملکرد نانوسیاالت نیستند زیرا مکانیسمهای اصلی حاکم بر عملکرد نانوسیاالت را در بر نمیگیرند ازاینرو روش تجربی بهترین راه برای گیری ضریب هدایت حرارتی نانوسیاالت میباشد. سپس با بررسی نتایج ناشی از مطالعات تجربی عملکرد هر یک از گروه نانو ذرات فلزی، اکسید فلزی و نانو ساختارهای کربنی با یکدیگر مقایسه و نتیجهگیری شد که در بین آنها نانو ساختارهای کربنی نتایج بهتری را به دست میآورند.انجمن نانوفناوری ایراندنیای نانو2476-5945103420140321لیپوزوم ها یا نانو لیپیدها: شناسائی، ویژگیها و روش های تهیه آنها162545908FAژاله پورموذندانشکده علوم پایه، گروه شیمی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان،Journal Article20201006لیپوزو مها نانو ذرات کروی شکلی هستند که یک یا چند لایه فسفولیپید در ساختار خود دارند و اولین بار در دهه 60 تهیه شدند. امروزه لیپوزو مها ابزار مفیدی در مطالعات ریاضی و فیزیک تئوری، بیو فیزیک، شیمی، علوم کلوئیدی، بیوشیمی و بیولوژی هستند که راه خود را به بازار باز کرد هاند. به علت ساختار، ترکیب بندی شیمیائی و سایز کلوئیدی، که همه بخوبی توسط رو شهای مختلف تهیه قابل کنترل هستند، لیپوزو مها خصوصیات متعددی از خود نشان م یدهند که در زمین ههای کاربردی مختلف مفیدند. مهمترین خصوصی تها شامل سایز کلوئیدی در رنج nm20 تا mμ10 ، و ویژگیهای غشائی مثل تغییرات فازی دولای ها یها، خواص مکانیکی و نفوذپدیری، دانسیته بار، وجود پلیمرهای سطحی یا گرافت شده، و یا لیگاندهای اتصال یافته هستند. بعلاوه، به دلیل دارا بودن ویژگیهای آمفی فیلی، لیپوزو مها سیست مهای انحلالی قدرتمندی برای گستره وسیعی از ترکیبات هستند. علاوه بر این خواص فیزیکوشیمیائی، لیپوزو مها ویژگیهای بیولوژیکی بسیار ویژ های را از خود نشان م یدهند، مثل برهمکن شهای ویژه با غشاهای بیولوژیکی و سلولهای مختلف.انجمن نانوفناوری ایراندنیای نانو2476-5945103420140321تعیین حالت ترمودینامیکی آب در مقیاس نانو با استفاده از تبدیل فوریه مادون قرمز263045910FAشهریار عصفوریدانشکده نفت، گاز و پتروشیمی، دانشگاه خلیج فارس بوشهرسیدعبدالله شجاعیدانشکده نفت، گاز و پتروشیمی، دانشگاه خلیج فارس بوشهررضا آذیندانشکده نفت، گاز و پتروشیمی، دانشگاه خلیج فارس بوشهرJournal Article20201006انتظار میرود که حالت ترمودینامیکی آب در نانوسامان هها در مقایسه با حالت آن در مقیاس توده متفاوت باشد. یکی از رو شهای اثربخش برای تعیین حالت ترمودینامیکی آب در مقیاس نانو تکنیک تبدیل فوریه مادون قرمز است. در این تحقیق با ارائه یک روندنمای جامع نشان داده شد که با تفکیک طیف کلی حاصل از این تکنیک به طی فهای شناخته شده م یتوان شناخت کاملی از حال تهای ترمودینامیکی آب در نانوسامان هها بدست آورد. معمولاً برای شبی هسازی آب در مقیاس نانو م یتوان از نانو سامان ههای میسلی معکوس استفاده نمود. مطالعات انجام شده نشان داد که آب در مقیاس نانو م یتواند به حال تهای شبه توده، متصل به گروه رأس/ یون پوششی ماده فعال سطحی، و به صورت منفرد یا منومری باشد. به عبارت دیگر در این مقیاس تنها بخشی از مولکو لهای آب به حالت شبه توده بوده و قادر به انحلال مواد آب دوست درون خود هستند. لذا برخلاف مقیاس ماکرو نباید در مقیاس نانو محاسبه میزان حلالیت و غلظت مواد آب دوست را بر مبنای کل آب موجود در نظر گرفت. علاوه بر این، مطالعات اخیر نشان داده است که مولکو لهای آب در مقیاس نانو م یتوانند تا رسیدن به یک وضعیت پایا بین حال تهای گوناگون موجود تبادل شوند.انجمن نانوفناوری ایراندنیای نانو2476-5945103420140321بررسی تاثیرات نانوکامپوزیت ها در مهندسی ژئوتکنیک313545912FAمحسن زاهدیگروه عمران، دانشگاه رازی کرمانشاهمحمد شریفی پورگروه عمران، دانشگاه رازی کرمانشاهفرزاد جهانبخشیگروه عمران- ژئوتکنیک، دانشگاه رازی کرمانشاهرامین بیاتگروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسالمی، واحد کرمانشاهJournal Article20201006تثبیت و اصلاح رفتار خاک به کمک افزودن یها به عنوان یکی از روشهای مؤثر در بهبود بسیاری از پارامترهای رفتاری خاک همواره مدنظر پژوهشگران در مهندسی ژئوتکنیک بوده است. از جمله افزودن یهای نوین در مهندسی عمران م یتوان به نانو کامپوزی تها اشاره کرد که موجب ارتقای خواص مکانیکی خاک شده است. در این مقاله به بررسی نانوکامپوزی تها و پژوه شهای انجام گرفته در رابطه با انواع مختلف این افزودنی در مهندسی ژئوتکنیک در داخل و خارج کشور پرداخته میشود که نتایج آزمای شهای مختلف دال بر اثرات مثبت و بهبودی نانوکامپوزی تها بر خواص مکانیکی خاکها میباشد.انجمن نانوفناوری ایراندنیای نانو2476-5945103420140321مروری بر روشهای سنتز شکل های مختلف نانوساختارهای بوهمیت364545913FAناهید حق نظریگروه مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسالمی، واحد کرمانشاهمظفر عبدالهی فرگروه مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسالمی، واحد کرمانشاهفرحناز جهانیگروه مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسالمی، واحد کرمانشاهJournal Article20201006آلفا و گاما-آلومینا موادی هستند که در حوز ههای مختلف مانند سرامی کها، کاتالیس تها و پایه کاتالیس تها، جاذ بها، الکترونیک و بعنوان پوشش بطور گسترد هایی استفاده شد هاند. بوهمیت ) AlOOH ( بعنوان مواد اولیه برای تهیه فازهای آلفا و گاما-آلومینا بکار م یرود که خصوصیات بدست آمده این محصولات مانند مورفولوژی، سطح ویژه و تخلخل به شدت به ساختار بوهمیت استفاده شده بستگی دارد. در این مقاله، رو شهای مختلف تولید نانوساختارهای بوهمیت گزارش م یشود. رو شهای زیادی برای تولید AlOOH شامل سل-ژل، رسوبی، سلوترمال و هیدروترمال تاکنون توسعه یافته است. در این میان، مناسبترین روش برای تولید شک لهای مختلف بوهمیت روش هیدروترمال م یباشد. شکل، مورفولوژی و خصوصیات بافتی محصولات به دست آمده به شدت به شرایط فرایند مانند، pH محلول، دما و زمان واکنش بستگی دارد که در این بررسی تشریح خواهند شد.انجمن نانوفناوری ایراندنیای نانو2476-5945103420140321اصلاح سطحی نانوذرات مغناطیسی با پلیمرهای زیست سازگار به منظور بکارگیری آنها در سیستمهای بیولوژیکی465045914FAامیرمحمد گوگانیانگروه شیمی آلی و بیوشیمی، دانشکده شیمی، دانشگاه تبریزناصر ارسلانیگروه شیمی آلی و بیوشیمی، دانشکده شیمی، دانشگاه تبریزJournal Article20201006در سالهای اخیر تحقیقات زیادی در مورد سنتز نانوذرات مغناطیسی پوش شدهی شده با قابلیت کنترل اندازه، شکل، پایداری، زیس تسازگاری و مونودیسپرسیتی این ذرات انجام گرفته است. به منظور پایداری و جلوگیری از تجمع یافتن این نانوذرات از طریق ایجاد دافعه فضایی یا دافعه الکتریکی بایستی سطح این نانوذرات با مواد مناسب پوشش داده شود. رو شهای مختلفی به منظور پایدارسازی این نانوذرات در داخل محلو لهای آبکی صورت پذیرفته است که از عمد هترین آنها م یتوان به پوش شدهی سطح این ذرات با پلیمرهای مختلف طبیعی و سنتزی با قابلیت زیس تسازگاری و زیس تتخری بپذیری که نتیجه آن ایجاد دافعه فضایی مابین ذرات است، اشاره کرد. این نانوذرات اصلاح شده به دلیل اندازه کوچک، داشتن خصلت مغناطیسی و نیز دارا بودن گرو ههای عاملی متنوع در روی سطح خود م یتوانند حامل داروها و مولکو لهای بیولوژیکی متنوعی بوده و قابلیت بکارگیری در درمان بیمار یهای مختلف را داشته باشد. در این مقاله به بررسی چند پلیمر خیلی متداول به منظور بکارگیری در سیستمهای بیولوژیکی میپردازیم.انجمن نانوفناوری ایراندنیای نانو2476-5945103420140321حسگرهای زیستی مبتنی بر ساختارهای دورگه دی ان ای- نانو لوله ی کربنی515345915FAغلامرضا نبیونیدانشکده علوم، دانشگاه اراکنادر احمدونددانشکده علوم، دانشگاه اراکJournal Article20201006ویژگی اصلی ساختار هیبرید متشکل از دیانای و نانو لول ههای کربنی این است که پای ههای دیانای که تقریبا در صفحه ای عمود بر محور مارپیچ آن قرارگرفت هاند معمولاً روی سطح نانو لول هی کربنی استک م یکنند و ستون فقرات آ نها آب پوشیده م یشود. چسبندگی بین پای ههای دیانای و نانو لول هی کربنی آرایش دورگه )هیبرید( را ایجاد م یکند، کاهش آنتروپی در جذب سطحی و افزایش بره مکن شهای الکترواستاتیک از جمله سه مهای بالقوه در اختلاف انرژی آزاد بین دورگه و اجزای آن است. همچنین خم شدن، کشیده شدن و پیچش دیانای پیرامون نانو لول هی کربنی باعث تغییر آنتالپی و ساختار آن م یشود در این مقاله به این گونه ساختارها و استفاده از آنها به عنوان حسگرهای زیستی میپردازیم.انجمن نانوفناوری ایراندنیای نانو2476-5945103420140321نانو الیاف سلولزی و بررسی ویژگی های مکانیکی کاغذ حاصل از آن545845916FAمهدیس شفاعیدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانالیاس افرادانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانJournal Article20201006یکی از ویژگ یهای اساسی کاغذها خواص مکانیکی )مقاومتی( آن است به طوری که کاغذهای تولید شده باید از مقاومت کافی برخوردار باشند تا پس از تولید بتوانیم آن را به طوررضایت بخش به مصرف برسانیم. در صنعت کاغذسازی از مواد افزودنی گوناگونی جهت بهبود مقاومت تر و خشک کاغذ استفاده م یشود. متاسفانه بسیاری از این پلیمرها سنتزی بوده و زیست تخریب پذیر نیستند و به همین دلیل سبب مشکلات زیست محیطی م یشوند. این مسائل سبب م یشود نیاز به تولید کاغذهای مقاوم و با کیفیت همراه با هزینه تولید کم و سازگار با محیط زیست احساس شود تا در آینده و حال پاسخگوی نیازهای جوامع بشری باشد. به منظور دستیابی به این امر رو شهای جایگزین و مناسبی از قبیل استفاده از ف نآوریهای نوین نظیر زیست فناوری و نانو فنآوری م یتواند مناسب باشد.