TY - JOUR ID - 701597 TI - مروری کوتاه بر کاربرد چارچوب‌های فلز-آلی در صنعت غذایی JO - دنیای نانو JA - DN LA - fa SN - AU - محمدنژاد, معصومه AU - مختاری نکو, نیوشا AD - گروه شیمی تجزیه، دانشکده شیمی،دانشگاه الزهرا، تهران، ابران AD - گروه شیمی تجزیه، دانشکده شیمی،،دانشگاه الزهرا،تهران،ایران Y1 - 2023 PY - 2023 VL - 18 IS - 69 SP - 1 EP - 8 KW - چارچوب‌های فلز-آلی KW - نانو مواد KW - ایمنی مواد غذایی KW - بسته بندی KW - اصالت کالا DO - N2 - در سال­های اخیر، ایمنی مواد غذایی به یک نگرانی جهانی تبدیل شده است. حفظ ایمنی محصولات غذایی از مرحله­ ی پردازش تا سطح مصرف، برای جلوگیری از اثرات نامطلوب بر سلامت انسان و محیط زیست از چالش­های مهم در صنعت غذایی است. بنابراین، شناسایی، حذف و کنترل آلودگی­ها از زمان برداشت محصولات تا رسیدن به دست مصرف­کننده همیشه ضروری خواهد بود. چارچوب­های فلز-آلی، دسته­ای از مواد کاربردی، دارای خواص فیزیکی و شیمیایی منحصربه ­­فردی هستند که به عنوان یک فناوری نوین ایمنی مواد غذایی امیدوار­کننده هستند. در این بررسی به کاربردهای نوین چارچوب­ های فلز-آلی و مواد مبتنی برآن­ها در نظارت بر ایمنی مواد غذایی، پوشش نگهدارنده، بهداشت، حذف، تصفیه، بسته­بندی و برچسب­های تضمین اصالت کالا پرداخته می­ شود. هدف از این بررسی آشنایی بیشتر با شیمی چارچوب­های فلز-آلی و تحقیقات مفید و کاربردی در زمینه­ی ایمنی مواد غذایی است که به طور بالقوه منجر به پیشرفت­های جدید در صنایع غذایی برای ایمنی و کنترل می­شود. UR - https://donyayenano.ir/article_701597.html L1 - https://donyayenano.ir/article_701597_70f7f5affce2078a8e40fd179e031e4f.pdf ER -