TY - JOUR ID - 46007 TI - مروری بر سنتز سبز نانوذرات نقره با استفاده از باکتری‌ها JO - دنیای نانو JA - DN LA - fa SN - AU - ادیب‌پور, نسیم AU - حسینی‌نژاد, مرضیه AU - عابدفر, عباس AD - گروه زیست فناوری مواد غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی ، مشهد Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 12 IS - 43 SP - 30 EP - 36 KW - باکتری‌ها KW - سنتز نانوذرات KW - ضد میکروبی KW - نانوذرات نقره DO - N2 - نانوذرات نقره به دلیل ویژگی‌های ضد میکروبی ویژه خود مورد توجه زیادی قرار گرفته‌اند. گزارشات زیادی مبنی بر سنتز فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی نانوذرات کلوئیدی نقره بویژه سنتز باکتریایی برون و درون سلولی نانوذرات نقره و نیز با استفاده از ترکیبات مشتق شده‌ی باکتریایی در دسترس است. ژن‌های مقاومت به نقره، پپتیدها و آنزیم‌های سلولی نقش مهمی در سنتز نانوذرات نقره در باکتری‌ها ایفا می‌کنند. مواد آلی باکتریایی به عنوان پوشش طبیعی و تثبیت‌کننده برای نانوذرات نقره، از تجمع آنها جلوگیری کرده و پایداری آنها را تضمین می‌کنند. نانوذرات نقره‌ی باکتریایی دارای خواص ضد سرطانی، آنتی‌اکسیدانی و ضد میکروبی بوده و مکانیسم چندگانه‌ی میکروبی این ترکیبات که وابسته به سایز و شکل آنها می‌باشد، دریچه‌ای رو به تولید آنتی‌بیوتیک‌های نوین گشوده است. نظر به ضرورت ابداع و توسعه روش های سازگار با محیط زیست مطالعه‌ی حاضر به طور خاص بر سنتز باکتریایی نانوذرات نقره، مکانیسم و کاربردهای آن متمرکز می‌باشد.   UR - https://donyayenano.ir/article_46007.html L1 - https://donyayenano.ir/article_46007_4d0d06e9129d722bb6f10a590608f9d5.pdf ER -