@article { author = {ابن الرسول, فاطمه سادات and معتکف کاظمی, نگار}, title = {}, journal = {Nano World}, volume = {12}, number = {42}, pages = {5-9}, year = {2016}, publisher = {}, issn = {2476-5945}, eissn = {2476-5945}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {بسته بندی موادغذایی و ضرورت کاربرد نانوفناوری در آن}, abstract_fa = {بسته بندی مواد غذایی راه کاری حیاتی برای تضمین ایمنی آن ها است. با توجه به رشد روزافزون جمعیت و نیاز به حفظ منابع برای نسل های آینده روش های جدید بسته بندی مواد غذایی حائز اهمیت شده است. در این میان نانوفناوری می تواند نقش موثری در این مهم داشته باشد و استفاده از نانومواد سبب گسترش افزایش زمان ماندگاری و حفاظت مواد غذایی در برابر اکسیژن، نور، میکروارگانیسم و رطوبت می شود. خواص متمایز در نانومواد به دلیل مساحت سطح تماس بالا مشاهده می شود. از جمله نانوموادی که به صورت گسترده در بسته بندی مواد غذایی استفاده می شوند می توان به نانوذرات با ساختار صفربعدی نظیر نانونقره و نانومیله ها با ساختار یک بعدی نظیر نانواکسید روی با خاصیت ضدباکتری و همچنین نانوصفحه ها با ساختار دوبعدی نظیر نانورس با خاصیت سد عبوری در برابر اکسیژن اشاره نمود. در این مقاله مروری سعی شده است انواع نانوکامپوزیت ها به خصوص بر پایه ترکیبات زیست سازگار مورد استفاده در بسته‌بندی مواد غذایی معرفی و بررسی شوند.}, keywords_fa = {نانوفناوری,بسته‌بندی مواد غذایی,نانوکامپوزیت,زیست سازگار}, url = {https://donyayenano.ir/article_45986.html}, eprint = {https://donyayenano.ir/article_45986_2ca66bd6fee25b4c8c90139a3700557a.pdf} }